Wednesday, November 30, 2016

5ο Μαγείρεμα για φίλους πρόσφυγες στον χώρο φιλοξενίας Jasmine

Την Κυριακή 04/12/2016 θα συναντηθούμε στον χώρο φιλοξενίας Jasmine στην Σουρμελη 3 (παλιό σχολείο ), να μαγειρέψουμε για τους 400 φίλους πρόσφυγες που μένουν εκεί με τις οικογένειες τους. Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να έχουν ούτε καν τα τρία βασικά γεύματα ημερησίως. Υπάρχει πρωινό μόνο για τα παιδιά και οι ίδιοι ετοιμάζουν το βραδινό τους στην αυτοσχέδια κουζίνα που έχουν φτιάξει στον χώρο του παλιού κυλικείου του σχολείου. Η #ΠΑΡΕΑ μας λοιπόν θα βρεθεί εκεί την Κυριακή να ετοιμάσει 400 μερίδες σπιτικού, νόστιμου φαγητού για όλους όσους μένουν εκεί. Θα φάμε όλοι μαζί και θα παίξουμε με τους μικρούς μας φίλους :)
Όποιος θέλει ας προσφέρει κάτι από την παρακάτω λίστα.

Τηλ. Επικοινωνίας 6974-876424 Μαρία, 6987-159140 Δώρα.


400μερίδες πλιγούρι με κιμά
Υλικά που θα χρειαστούν:

- 40kg πλιγούρι
ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ
5kg από Maria Mas
5kg από Nese Isler
10kg από Fotini Mavroukaki
10kg από Γιάννης Αγγελόπουλος
2kg από Αγγελική
8kg από  Edouard Bracame


- 30kg κιμάς μοσχαρίσιος φρέσκος
ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ
από Rahel Bay & Fanis Noussios

- 10lt λάδι
ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ
από Σια & Σπύρο

- 10kg κρεμμύδια
ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ
από Artemis Tzitzoglaki

- 10kg πιπεριές πράσινες
ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ
3kg από Virginia Liargova
5kg από Αγγελική
2kg από Eduard Bracame


- Μπαχαρικά
ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ
από Άννα Αρναούτη
200gr πιπέρι, 200grσκόρδο σκονη, 200gr κύμινο, 200gr κάρυ, 200gr κουρκουμας

- 200 σάντουιτς (με ψωμί του τοστ ) με βούτυρο και μέλι ή μαρμελάδα για το πρωινό των παιδιών της επόμενης ημέρας
ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ
30 από Maria Mas
30 από Dora Si
30 από Fotini Mavroukaki
20 από Nikoleta Perseidou
10 από Άννα Αρναούτη
30 από Peny Kapsaski
50 από Mima Kantemiri

- Σακούλες σκουπιδιών
ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ από Gely Vlahopoulou

- Ζάχαρες
Peny Kapsaski

- Tσαι
Peny Kapsaski

- Γάντια μιας χρήσης
ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ
από Ηλιας Λιαργκοβας

 -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
Προετοιμασία - Πως περάσαμε :)

No comments:

Post a Comment