Friday, January 25, 2019

Ανακατασκευή καμένου σπιτιού στον Ν. Κόσμο


Ένας άπορος γεράκος (με σοβαρά προβλήματα υγείας και ποσοστό αναπηρίας 67%) έμενε σε ένα μικρό σπίτι στην περιοχή του Ν. Κόσμου. Δεν είχε ρεύμα και στο σπίτι εξυπηρετούνταν με γκαζάκια και κεριά. Κάποια μέρα, έφυγε να πάει στην εκκλησία να πάρει την μερίδα φαγητού του και το σπίτι πήρε φωτιά από ένα καντήλι που είχε αφήσει αναμμένο. Κάηκε ολοσχερώς!

Ο γεράκος μέσα στην ατυχία του, έχει την τύχη να συγκατοικεί πλάι σε ένα καλόκαρδο και συμπονετικό ζευγάρι που από την πρώτη στιγμή έτρεξε να τον βοηθήσει. Τον μετέφεραν σε άλλο χώρο (πάλι χωρίς ρεύμα αλλά με λάμπες λουξ και όλα όσα χρειάζονταν) και τον φροντίζουν με τρόφιμα, ρούχα κλπ. Προσπαθούν ακόμα να τον πείσουν να πάει στο σπίτι τους να κάνει ένα μπάνιο, αλλά ο γεράκος μας δεν είναι και ο ευκολότερος άνθρωπος του κόσμου...

Ο κύριος του ζευγαριού εργάζεται σε ανακαινίσεις κατοικιών. Ζήτησε λοιπόν από γνωστό του μηχανικό να κάνει μια εκτίμηση των υλικών που χρειάζονται ώστε εκείνος και συνεργάτες του να φτιάξουν το σπίτι από την αρχή καινούργιο φυσικά αφιλοκερδώς!

Είχαν μάθει για την ΠΑΡΕΑ μας, γνώριζαν για το έργο μας και μας πλησίασαν ζητώντας μας να βοηθήσουμε να βρεθούν τα υλικά αυτά. Εμείς πήγαμε, γνωρίσαμε το ζευγάρι, τον γεράκο, κάναμε την ταυτοποίηση (όπως πάντα)! πως ότι μας είπαν αρχικά ισχύει και υποσχεθήκαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε αυτός ο άνθρωπος να γυρίσει πάλι στον χώρο του.

Είναι τόσο όμορφο να βλέπεις ανθρώπους με τόσο μεγάλη καρδιά που σκύβουν με πραγματική αγάπη και φροντίδα πάνω στο πρόβλημα ενός ανθρώπου και μάλιστα άγνωστου προς εκείνους!! Εμείς δεν μπορούμε παρά να τους συγχαρούμε και να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να τους βοηθήσουμε σε αυτό το δύσκολο έργο που θέλησαν να αναλάβουν.

Όποιος θέλει και μπορεί ας προσφέρει οτιδήποτε από την λίστα που ακολουθεί!
Μπορείτε πάντα να στέλνετε τις προσφορές σας ΔΩΡΕΑΝ μέσω Γενικής Ταχυδρομικής στην διεύθυνση Νικηταρά 31 Μεταμόρφωση, Τ.Κ. 144.51.

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα 6974-876424 Μαρία, 6987-159140 Δώρα, 6944-363938 Φωτεινή.

* Θα ακολουθήσει και δεύτερη δράση μετά το τέλος των εργασιών ανακατασκευής του σπιτιού, με όλα όσα χρειάζονται για το εσωτερικό του σπιτιού, Ρούχα, σκεύη, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές.

**Κοινοποιήστε να βρεθούν όσο γρηγορότερα γίνεται!



 ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ

- 2 παράθυρα 2πλα ανοιγμένα 1.45×155
- 16 τσουβάλια ασβέστη
- 4 μικρά σακιά τσιμέντο
- 25 τσουβάλια άμμο
- 6 τσουβάλια μάρμαρο
- 35τ.μ πλακάκια δαπέδου
- 6τ.μ πλακάκια δαπέδου (μπάνιου)
- 12τ.μ πλακάκια τοίχου (μπάνου)
- σταυροί
- 8 σακιά κόλλα πλακιδίων
- 3 ,15κιλα λευκό χρώμα πλαστικό
- (λευκό αστάρι μετάλλου) για 150τ.μ επιφάνειας
- Γυαλόχαρτα-ρολλά-πινέλα
- Πλαστικό καζανάκι τύπου Νιαγάρα
- Θερμοσίφωνας κάθετος επιτοίχιος 30-40lt
- Σπιράλ θερμοσίφωνα 2×0.50cm
- Νεροχύτης μόνος έως 50cm  & το σιφώνι του
- Υδροσωλήνας αποχέτευσης 3m
- Ηλεκτρολογικός πίνακας χωνευτός,μονταρισμένος 5 γραμμών με ρελε διαφυγής
- 7 σουκο πρίζες εξωτερικές
- 5 διακόπτες μονοί εξωτερικοί
- Σωλήνες εξωτερικοί για τα καλώδια
- Κουτιά διακλαδώσεως εξωτερικά
- Σπιράλ διακλαδώσεως
- Στηρίγματα τοίχου για τα καλώδια
- Καλώδιο ρεύματος 50m 3×1.5 στρογγυλο NYM εύκαμπτο
- Καλώδιο ρεύματος 15m 2×1.5 πλακέ εσωτερικών εγκαταστάσεων εύκαμπτο
- Καλώδιο κουζίνας 8m 3×6
- Καλώδιο θερμοσίφωνα 6m 3×4 NYM εύκαμπτο

No comments:

Post a Comment