Thursday, March 9, 2017

60η βόλτα να προσφέρουμε φαγητό στο λιμάνι του Πειραιά




Την Κυριακή 12/03/2017 στις 18:30 θα συγκεντρωθούμε στο λιμάνι του Πειραιά να συσκευάσουμε και να προσφέρουμε φαγητό στους ανθρώπους που μένουν εκεί.

Για την βόλτα αυτή θα ετοιμάσουμε 80 ατομικές σακούλες. Όποιος θέλει μπορεί να προσφέρει οτιδήποτε από την λίστα που ακολουθεί στην παρακάτω ανακοίνωση.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6974-876424 Μαρία, 6987-159140 Δώρα.
 
ΦΑΓΗΤΟ 80 μερίδες
*Σκαφάκια για τις μερίδες δίνουμε εμείς σε όποιον μαγειρέψει
**Μην ξεχνάτε να αναγράφετε πάνω στο καπάκι το περιεχόμενο!!!
ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ
10 απο Νese
10 από  Eleftheria Sklivaki
30 από Γιάννα 
20 από Maya Toutountzi & Penny Zevoli
10 από Constantina Malamateniou


ΦΡΟΥΤΑ 80 τεμάχια
ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ 
40 από Dimitris Dedemadis
20 από Peny Kapsaski
20 από Virginia Liargova


ΨΩΜΙ 12 φραντζόλες κομμένες σε χοντρές
ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ 
από Ελενη Ζαχαρακη


ΓΛΥΚΑ 80 τεμάχια
ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ 
από Fotini Mavroukaki


ΝΕΡΑΚΙΑ 80 μπουκαλάκια
ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ 
50 από Athina Panou
30 από Γιάννης Αγγελόπουλος 


5lt ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ & 5lt Ζεστό τσάι
ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ
από Nikoleta Perseidou


ΣΚΑΦΑΚΙΑ-ΠΙΡΟΥΝΙΑ-ΣΑΚΟΥΛΕΣ-ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΕΣ
ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ
Προσφορά από Διατραπεζικά Συστήματα


ΓΑΝΤΙΑ μιας χρήσης
ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ
από Stock

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

80 μερίδες σπιτικού φαγητού προσφέραμε και απόψε στους φίλους στο λιμάνι.  Μαζί με αυτό, όπως πάντα κεράσαμε τσάι και την μοναδική ζεστή σοκολάτα της Νικολέτας αλλά και πολλά ρούχα που έφερε η Σταυρούλα από τους συναδέλφους της στην Eurobank.  Πολλά χαμόγελα, αφιερώσεις, καντάδες και όμορφα λόγια από τους φίλους για όλους μας. Αυτό όμως που κρατάω περισσότερο από την αποψινή βραδιά είναι τα λόγια μιας φίλης. Μιας γυναίκας τόσο περίφανης , τόσο σοβαρής, ευγενικής, γλυκιάς, καλοσυνάτης που βλέποντας την αδυνατείς να πιστέψεις πώς ζει έξω. Είναι πάντα τόσο περιποιημένη, τόσο καλοντυμένη που λες δεν μπορεί. ... κάτι δεν έχω καταλάβει καλά. 
Καθόταν σε μια άκρη και είχε ανοίξει την μερίδα της. Έτρωγε τον αρακά που είχε πάρει και με φώναξε κοντά της γιατί ήθελε να μου μιλήσει. 
- Το φαγητό που μας φέρνετε είναι πεντανόστιμο. Σας το εχω ξαναπεί μα θέλω να με πιστέψετε. Δεν το λέω έτσι.  Τρώω και αλλού, μας φέρνουν και άλλοι άνθρωποι και να είστε όλοι σας πάντα καλά να βοηθάτε, μα το δικό σας φαγητό είναι αλλιώς. Έχει μέσα του αγάπη. Είναι διαφορετικό δεν ξέρω πως να το εξηγήσω. Ακόμα και ο τρόπος που μας το δίνετε  είναι διαφορετικός, σαν να μας γνωρίζετε. 
- Ξέρετε, ότι τρώτε από εμάς, είναι όλα πάντα μαγειρεμένα στα σπίτια μας. Με υλικά που μαγειρεύουμε για εμάς και τα παιδιά μας αφού τις περισσότερες φορές τρώμε και εμείς από το φαγητό αυτό. Είναι φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη γιατί όλοι όσοι μαγειρεύουμε νιώθουμε πώς το κάνουμε για φίλους.  Σαν να σας καλούσαμε σπίτι μας να φάμε μαζί. 
- Και εγώ κάποτε. ..τέλος πάντων όταν είχα την κουζίνα μου και το σπιτικό μου πάντα μαγείρευα και είχα φίλους σπίτι. Μου άρεσε πολύ αυτό και είναι κάτι που μου λείπει. Οπότε καταλαβαίνω απόλυτα τι μου λέτε. Να ξέρετε όμως πως η αγάπη σας αυτή βγαίνει σε ότι μας φέρνετε εδώ.  
Βούρκωσα και δεν μπορούσα να της μιλήσω άλλο.  Την καληνύχτισα και απομακρύνθηκα να την αφήσω να φάει με την ησυχία της. 
Πήρα τόση δύναμη που νιώθω πως μπορώ να κάνω τα πάντα ! Κι ας ξέρω πως δεν λύνουμε κανενός το πρόβλημα, πως το να προσφέρεις μια μερίδα φαγητό δεν είναι κάτι το σπουδαίο παρά το ελάχιστο που μπορείς να κάνεις για έναν συνάνθρωπο σου που το χρειάζεται και δεν το έχει την παρούσα στιγμή. Γιατί είναι μοναδικό συναίσθημα το να βλέπεις πως η προσφορά σου, το υστέρημά σου, ο χρόνος που κλέβεις από το παιδί σου, η βόλτα με κάποιους απο τους φίλους σου που αναβάλεις κάθε Κυριακή, η αγάπη σου να βοηθάς τους άλλους. ....ολα αυτά φαίνονται μέσα σε ένα πιάτο αρακά! 

Να είμαστε όλοι καλά λοιπόν να βοηθάμε και μακάρι να ξημερώσει μια μέρα που δεν θα υπάρχει κανείς που να χρειάζεται βοήθεια! 
Καλό μας ξημέρωμα. 
 
Μ.Μ.
 


















 

No comments:

Post a Comment